Trygga och säkra evenemang i våra arenor

På våra arenor ska du känna dig trygg och säker under evenemang. I Sverige är det arrangören av ett evenemang som ansvarar för publikens säkerhet. Men med vår gedigna erfarenhet av stora evenemang och ledande position som arenaoperatör i Sverige så samarbetar vi och ansvariga myndigheter väldigt nära alla arrangörer för att skapa trygga evenemang.

Vi samarbetar med ansvariga myndigheter även när det gäller mer övergripande säkerhetsfrågor för våra arenaområden. Detta för att alltid ha den senaste informationen och verktygen som vi kan behöva för att hjälpa till att skapa trygga och säkra evenemang.

Vilket säkerhetsarbete som sker till respektive evenemang beror på vilket behov som arrangör och polis anser finnas – dels beroende på vilket evenemang det är och dels på omvärldsfaktorer. Det här arbetet inleds långt innan evenemangets genomförande och pågår ända fram till evenemanget är genomfört. Exakt vilket säkerhetsarbete som sker inför de olika evenemangen kommuniceras aldrig externt då sådan information skulle kunna användas fel.

Men några mer generella punkter gällande arbetet med trygga och säkra evenemang vill vi ändå lyfta för dig som besökare – också för att du ska få kunskap om hur du kan hjälpa till för att skapa en trygg arenaupplevelse. Läs gärna igenom våra fyra punkter här nedanför:

Kameror och väktare dygnet runt

Vi bevakar våra arenor dygnet runt, året runt. Både via kamerabevakning som övervakas av säkerhetspersonal samt via väktare som ronderar våra områden.

Personal på plats – larma vid behov

Under evenemang möter du en hel del av våra värdar eller värdinnor på arenan. Om du ser något avvikande eller behöver hjälp, berätta för personalen vad som hänt så hjälper de till att larma.

Kontroller vid entréer – kom i god tid!

För att komma in på våra arenor går du antingen igenom larmbågar, handhållna metalldetektorer eller manuella kontroller. Kom gärna i god tid och följ alltid aktuella tips och instruktioner för det evenemang som du ska gå på. I och med att många av våra evenemang nu höjer nivån på inpasseringskontroller så är det bra att vara påläst innan du kommer till evenemanget vad som gäller inför just ditt besök. Du hittar generell info under vår FAQ, och evenemangsspecifik information på sidan för det evenemang som du ska gå på.

Nedstängda arenor betyder säkrare arenor

I våra stora arenor möts du av låsta dörrar när det inte är evenemang. Ingen släpps in utan att vara behörig. All personal som arbetar hos oss har även genomgått olika former av bakgrundskontroller.