Rullstolsplatser

Till de flesta evenemang hos oss kan du själv boka din rullstolsplats via biljettsidan som du hittar via det berörda evenemanget på strawberryarena.se och Stockholm Live-appen.

För övriga evenemang, kontakta info@stockholmlive.com eller ring 0776-70 77 77 på vardagar mellan kl 09:00-13:00 så hjälper vi dig!

Våra standardrullstolsplatser finns på läktare 1, rad 26. Antal platser och placeringar varierar beroende på evenemang.

Varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst är välkommen att ta med en ledsagare utan extra kostnad på sin biljett. Ledsagaren sitter i mån av plats på en lös stol bredvid, alternativt på en fast stol bakom.

Rörelsehindrad utan rullstol

För dig med nedsatt rörlighet rekommenderar vi en plats högt upp på läktare 1 för att undvika trappor. På läktare 1 kommer du in på rad 26, rad 25 är alltså ett trappsteg ned osv. Till läktare 2 och 3 är det trappor.

Har du plats på läktare 2 eller 3 och har svårt att gå ber vi dig kontakta en entrévärd för att få hjälp med hiss till läktarplanet. Från hissen till din plats är vissa trappor på läktaren oundvikliga.

Färdtjänst

Anländer du med färdtjänst är lämplig av- och påstigning framför Quality Hotel/Entré Hx. Från hotellet är det ca 25 m till entré Hx och där tar arenans värdar emot dig och kan hjälpa dig vidare till din plats.

Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha ca en halvtimme till godo på din bokning eftersom exakt sluttid för matcher eller konserter sällan kan anges på förhand.

Rörelsehindrad med egen bil

Parkeringsplatser för personer med nedsatt rörelseförmåga finns i Westfield Mall of Scandinavias garage och Arenagaraget. Tänk på att dessa kan fyllas upp när det är mycket folk i köpcentrumet och under evenemangsdagar.

Av- och påstigning kan även ske vid Quality Hotel, i nära anslutning till entré Hx. Följ skyltning mot hotellet.

Hörselhjälpmedel

Strawberry Arena är utrustad med radiosändare. Radiomottagare med halsslinga (Phonak MyLink) finns tillgängligt att boka men det är arrangören som beslutar om vilken ljudupptagning som gäller. På evenemangssidan framgår vem som är arrangör.

Bokning sker via info@stockholmlive.com senast 2 dagar innan evenemanget. Uppge då namn, person- och telefonnummer. Utrustningen hämtas vid entré Hx i samband med evenemanget.

Syntolkning

Strawberry Arena är utrustad med radiosändare. Radiomottagare och hörlurar (Sennheiser EK2020D) finns tillgängligt att boka men det är arrangören som beslutar om evenemanget ska syntolkas och vilken ljudupptagning som gäller. På evenemangssidan framgår vem som är arrangör.

Bokning sker via info@stockholmlive.com senast 2 dagar innan evenemanget. Uppge namn, person- och telefonnummer. Utrustningen hämtas vid entré Hx i samband med evenemanget.

Våra hörlurar är av enklare variant så föredrar du dina egna får du gärna ta med dem (krävs 3,5mm kontakt).

Ledar- eller assistanshundar

Ledar- eller assistanshundar är tillåtna att ta med till tillgänglighetsplatserna som finns i respektive arena. För att boka en sådan plats, kontakta info@stockholmlive.com